Annons

Även SD kritiska mot Torkild Strandberg

Stefan Olsson, kommunalråd (SD) är kritisk efter Torkild Strandbergs uppsägning av Christian Alexandersson.

Debatten om stadsdirektör Christian Alexanderssons sorti från sin post fortsätter. Nu är det Sverigedemokraternas Stefan Olsson som kritiserar handläggningen av beslutet. I en interpellation ställer han fyra frågor till kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).

Stefan Olsson ställer sig frågan hur det kan komma sig att Christian Alexandersson på ett år gått från att ha varit ”en allsvensk spelare till att knappt platsa på bänken i div 3” på knappt ett år. Han undrar också vad de har kostat skattebetalarna att göra sig av med fem stadsdirektörer på de 14 år han suttit vid makten. En annan fråga Stefan Olsson ställer är vem som egentligen ligger bakom beslutet. Är det Strandbergs rådgivare eller treklövern som helhet. Slutligen undrar sverigedemokraten om rimligheten i att KSO sätter lön och bestämmer förmåner när en ny stadsdirektör rekryteras, med tanke på det nära samarbete de båda har?
– Min interpellation lär inte hinna med till kommunfullmäktigemötet på måndag. Den lär istället komma upp förrän till budgetmötet den 30 november, säger Stefan Olsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser