Låtar om livet, vänner och fiender

Svegis och Pumas elektropunkprojekt Yohannans fortsätter att ta parti för den svage i samhället - För f-n, en kan läsa var och varannan dag om arbetare som inte vågar säga ifrån på sina jobb. Tystnadskulturen på arbetsplatserna är fullt accepterad.
Svegis och Puma fortsätter att leverera med sitt elektropunkprojekt Yohannans.

Fredag och vi har vaknat upp till Yohannans nya dubbelspåriga singel ”Divorce/Lovers”. Tungt ljud, arkadsspelskänsla, råa skratt, mödosamma ämnen men lika hesa röster som vanligt.
– Livet handlar om att skaffa sig vänner och fiender, är det korta men koncisa budskapet från Michael ”Svegis” Svegbrant en av bandets två medlemmar. 

Michael ”Svegis” Svegbrant  och Johan ”Puma” Larsson utnyttjar karantäntider till det yttersta. I september släppte de med sitt elektropunkband Yohannans sin andra fullängdare. AF. 14 låtar om den tid vi lever i. 

– Protestsånger i en värld i nödläge. Pandemin exponerade västvärldens utsatthet; politikens handlingsförlamning och kapitalets instabilitet. Kampen går vidare!, var hälsningen för en månad  sedan.

Och med elva dagar kvar till valet i USA  kan den som upptäcker Yohannans först idag lyssna in sig på deras Anti Racist EP från i somras.

Nu hoppas vi i vanlig ordning att dagordningen kan återgå till de normala och Svegis och Puma kan få bjuda på sina sånger och manifest till en dansant publik.
– Jaja, tänker Svegis medan munnen säger:
–  Det kommer en video senare idag.

Till arkivet