Annons

Kulturnatten ställs in

På gränder, gator och torg har det genom åren i oktober månad firats kulturnatt i Landskrona. Så blir dock inte fallet i år då denna ställs in.

Landskrona stad vidtar nu ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. I fredags kom beskedet om att Höstkarnevalen ställdes in och sent på onsdagseftermiddagen har ett pressmeddelande kungjort att även årets upplaga av Kulturnatten är inställd.

Annons
 

Antalet fall av covid-19 ökar just nu i Skåne. Staden har därför i dag tagit beslut om att ställa in Kulturnatten den 29 oktober. Läget i Landskrona stads verksamheter är stabilt, men staden vill uppmana alla att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer för att skydda äldre och riskgrupper.
Enligt Region Skåne ökar antalet positiva fall av covid-19 rejält just nu. Landskrona stad ser allvarligt på utvecklingen i regionen och vill uppmana alla invånare att fortsätta följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer för att minska smittspridningen.

– Många av oss har nog vant oss vid att leva i en pandemi och därmed slappnat av. Därför genomför vi i Landskrona nu en tydlig skärpning. Vi har låtit gymnasiet återgå till distansundervisning av omtanke om våra elever och vår personal. Vi kommer inte att tveka att vidta ytterligare åtgärder om detta bedöms som viktigt för att Landskronaborna ska vara säkra, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

De insatser som staden sätter in för att minska spridningen av covid-19 är i proportion till det rådande läget. Förutom att låta gymnasiet övergå till distansundervisning har exempelvis Höstkarnevalen ställts in. Staden har med stöd från Smittskydd Skåne i dag också tagit beslut om att ställa in Kulturnatten den 29 oktober.
­– Vi beklagar att vi måste ställa in ytterligare ett evenemang, men som läget ser ut just nu måste vi ta vårt ansvar och bidra till att minska smittspridningen, säger Eva Lövbom, chef för Samhällsskydd och trygghet, tillika chef för stadens krisledningsstab.

När pandemin bröt ut i våras agerade vi kraftfullt och i tid. Det var en framgångsrik strategi. Vi som kommun kommer fortsätta att ta de åtgärder som behövs för att hålla våra verksamheter igång och skydda äldre och riskgrupperna. Genom att hjälpas åt och hålla oss till några enkla tumregler ökar vi tillsammans chansen att ta Landskrona säkert genom situationen. Tvätta händerna, håll avstånd och var noga med att stanna hemma om du har symptom, säger Carina Leffler, stadsdirektör i Landskrona stad.

En kommentar till "Kulturnatten ställs in"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Skivrelease senareläggs

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser