Annons

Distansundervisning återinförs på gymnasiet

Erik Åström är är verksamhetschef för gymnasieskolan i Landskrona och han tillsammans med personalen på Öresundsgymnasiet och vuxenutbilningen beslutat att man omgående övergår till distansundervisning med anledning av den ökade smittspridningen.

Uppdaterad kl. 10.10

En påtaglig oro märktes på måndagseftermiddagen i Landskrona. Landskrona stad gick ut på Facebook och delade Krisinformation.se information om att stanna hemma vid symptom. Senare kom också beskedet att sammanlagt sju elever och medarbetare vid Öresundsgymnasiet och vuxenutbilningen har konstaterad Covid-19.
 
På grund av ökad smittspridning övergår Öresundsgymnasiet och vuxenutbildningarna tillfälligt till distansundervisning från och med tisdagen den 20 oktober och fram till 1 november.
– Under helgen och på måndagen har vi sammanlagt på gymnasiet och vuxenutbildningen haft sju fall, berättar Erik Åström, verksamhetschef på utbildningsförvaltningen för gymnasium, vuxenutbildningar och kommunens aktivitetsansvar.

Annons
 

– För att minimera risken för smittspridning har vi därför valt att denna och nästa vecka köra fjärr/distansutbildning på dessa enheter. Ambitionen, om möjligt/lämpligt, är att därefter återgå till ordinarie verksamhet.
Beslut om eventuell förlängning tas under nästa vecka, som är lovvecka. Berörda elever har fått information via skolorna. Enskilda elever med särskilda behov kan erbjudas undervisning eller mentorstid på skolan.

Även arenorna stänger
På Instagram gick Sektion Fritid under måndagskvällen ut och berättade att stadens så kallade fyra ungdomsarenor (ungdomsgårdar) stänger tillsvidare allt i ett led att minimera smittspridningen.
– Det känner jag inte till något om, säger Eva Lövbom, Landskrona stad räddningschef och tillika pandemi-ansvarige.

– Vad vi nu gör är att förebygga så kallad klustersmitta, det vill säga att en grupp smittar varandra, exempelvis i ett hockeylag som sedan tar det hem och smittar familj och på arbetsplatser, säger hon och berättar att man nu på samtliga arbetsplatser inom kommunen höjt beredskapen.
– Vid minsta symptom måste man stanna hemma och gå och testa sig. Detta är A och O, poängterar Eva Lövbom.
– Vid positivt test kommer chefen sedan att göra en kartläggning och kontakta de som varit i kontakt med den smittade personen. 

Boendena gör vad de kan
Håkan Strömberg, förvaltningschef vid omsorgsförvaltningen meddelar att Landskrona stad fortfarande inte har någon konstaterad smitta på några boenden.
– Varken på äldreboende eller i våra LSS-boende. Däremot har provtagning gjorts och görs alltmer med anledning av den ökade smitta som just nu rapporteras i samhället och i Skåne i stort. Vi har därav återigen gått ut med tydlig information vad som gäller och vikten av att iaktta god basal hygien, samt hålla avstånd och vara uppmärksam på symptom, säger han.

En kommentar till "Distansundervisning återinförs på gymnasiet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Inte aktuellt att stänga grundskolor eller förskolor

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser