Annons

Smittskyddsläkare: mycket oroväckande utveckling

Antalet fall av covid-19 ökar just nu rejält i hela Skåne, meddelar Region Skåne på måndagseftermiddagen. Den senaste veckan har antalet positiva fall ökat från i genomsnitt 55 till 89 fall per dag.

Annons
 

Ökning sker i alla åldersgrupper, men gruppen 20-29 år står just nu för 25 procent av andelen positiva fall. Antalet smittade över 70 år har ökat från 30 till 38 fall per vecka.
– Det är en mycket oroväckande utveckling och vi arbetar nu intensivt med att analysera statistik och data kring detta. Jag vill verkligen understryka vikten av att alla följer de rekommendationer vi har. Det handlar om att fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna ofta och avstå från att träffa andra när man har symtom. Kan man jobba hemifrån är det bra, likaså att tänka på att hålla avstånd om man behöver åka med kollektivtrafiken, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne.

Att många skåningar just nu har symtom på luftvägsinfektioner märks på antalet självtester. Förra veckan ökade antalet till cirka 13 000, och redan idag på måndagsförmiddagen var över 3 300 självtester bokade via 1177.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser