Sjätte raka segern för BoIS

Det brukar heta att ett bra lag vinner de dåliga matcherna. Och just detta påstående bekräftades på söndagen när BoIS bortabesegrade Eskilsminne. Matchens enda mål var en frisparkskanon av Filip Olsson.

Det krävdes 80 minuter och en drömträff för BoIS att få med sig tre poäng hem från Harlyckan i Helsingborg på söndagen. I den mediokra matchen lyckades Eskilsminne effektivt hålla borta BoIS från målet. Många trodde att matchen skulle sluta 0-0 men Filip Olsson ville annat. Med en perfekt träff på bollen gjorde han 0-1 via stolpkrysset.

Första halvlek var inte särskilt bra. BoIS tog över spelet efter hand men de riktigt vassa chanserna uteblev. Två gånger hettade det till framför Pontus Löfvenmark i Eskilsminnes mål. Även hemmalaget hade vittring vid ett tillfälle men några mål blev det inte.
Noterbart är att Linus Olsson tvingades gå av planen efter en skada och han ersattes av Robin Hofsö.
– Linus fick ganska tidigt känning i vaden och bestämde sig för att byta. Förhoppningsvis gick han av i så god tid att han är tillbaka snabbt. Beträffande Hofsö så är det oerhört kul att han är tillbaka. Tanken var att han skulle bytas in de sista 20 minutera men nu kom han in efter de 20 första, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

Om första halvlek var dålig så var andra om möjligt ännu sämre. Hafsigt och slarvigt och ständiga spelavbrott präglade halvleken. Men med tio minuter kvar av matchen smällde det rejält. Det var Filip Olsson som drämde upp bollen via stolpen i Pontus Löfvenmarks vänstra kryss. Ett klassmål.
– Det är en kanonträff han får. Ett fantastiskt vackert fotbollsmål, berömmer Billy Magnusson.

Smolket i glädjebägaren var att Linus Olsson och Patrick Nwadike lämnade planen med skador.
– Beträffande Patrick Nwadike så fick han en smäll på foten. Hur alvarligt det är vet vi inte. Det får morgondagens undersökning visa, säger Billy Magnusson.

Tränaren håller med om att det inte var någon bra fotbollsmatch på Harlyckan.
– Så blir det gärna när man spelar sju matcher på drygt tre veckor. Därför är jag både stolt och glad över killarna, att de trots skadorna på Linus Olsson och Patrick Nwadike fortsätter att försöka spela enligt våra planer. Vi är ju bra i defensiven idag tycker jag. Det gäller för oss att ha tålamod.

Segern innebär att BoIS har sex raka trepoängare bakom sig och därmed befäster sin andraplats i tabellen. Närmast väntar Oskarshamn hemma på IP på lördag klockan 15.00.

Till arkivet