Annons

Problem är underbart anser designstudion

Höstens stora utställning i Landskrona konsthall är Problems av designstudion Form Us With Love.

Designstudion Form Us With Love säger sig ha vana att problematisera kring hur saker tillverkas, konsumeras, används och kastas. Det är en vana de utvecklat och förfinat de senaste 15 åren. I morgon öppnar dörrarna till utställningen Problems på Landskrona konsthall.

Annons
 

– Här i konsthallen fördjupar vi besökaren i fem väldigt olika problem som behandlats och resulterat i lösningar, säger John Löfgren, creative director och en av grundarna  av den  internationella designstudion Form Us With Love.

Den nu aktuella designutställningen i Landskrona Konsthall  och den tillhörande 300-sidiga boken lyfter fem projekt som tar besökaren och läsaren genom FUWL:s metodik i att identifiera problem och samarbeta för att hitta lösningar.
– Vårt mål är att skapa riktig förändring och i slutändan kunna påverka beteenden eller hela branscher, säger John Löfgren och hoppas att det ska låta sig ske storskaligt.

– Det giftiga glaset i den småländska backen måste upp så att det inte förgiftar grundvattnet på sikt. Detta problem finns världen runt, säger John Löfgren och menar att det går att återvinna glaset och samtidigt isolera de giftiga tungmetallerna.  Läckert formgivna och färgglad kakelplattor i glas är den första produkten som FUWL lanserat av problemlösningen.

Det första problemet som besökarna möts av i konsthallen är allt vatten vi konkar hem från affären. Designstudion har startat flera avknoppningsföretag, FORGO, är det senaste.
– Jag tror väldigt mycket på detta, poängterar John Löfgren.
– Här har vi en mission att göra personlig vård mer hållbar med mindre. Problemet var uppenbart: flytande tvål är i huvudsak vatten på flaska. Lösningen är ett tvålpulver som man själv blandar ut med vatten i hemmet.

Vi vandrar runt i den vackra hallen som just håller på att skifta i ljus och där skuggorna blir allt längre. Vi beskådar stolar formade av hushållsavfall och återvunna stolsdelar. Stiliga ljudabsorbenter tillverkade av biobaserad akustisk pappersmassa är andra designade produkter som besökarna möts av.
– Vi är tacksamma att Landskrona konstförening bjöd in oss. Det kul att få göra något här med vårt underbara gäng i dessa underbara lokaler, avslutar John Löfgren.

Problems har vernissage imorgon lördag och visas till och med den 10 januari 2021.

In i det sista arbetas det med att färdigställa höstens stora utställning på konsthallen. Här är det Kenneth Hansson från Landskrona Konstförening som målar den ljusställning som byggts upp inne i caféet.

Mia Widell, ordförande i Landskrona konstförening i samspråk med John Löfgren, creative director, för Form Us With Love om problem 2, den återvunna stolen.

John Löfgren och hans kollegor i Form Us With Love kämpar hårt med att få allt på plats i konsthallen innan lördagens vernissage.
– Utöver de fem problemen visar vi ett potpurri av fina saker som vi gjort, säger han.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser