Annons

Även S är kritiska till beslut om stadsdirektör

Fatmir Azemi tror inte att sanningen bakom avsättandet av Christian Alexandersson som stadsdirektör är att han inte skulle klara av att hantera välfärdsfrågor.

Landskrona har två stora oppositionspartier i Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. De båda partierna är oense i mycket men i frågan om avsättningen av Christian Alexandersson är de båda partierna rörande överens. På torsdagen dundrade Stefan Olsson (SD) och idag tar Socialdemokraternas kommunalråd Fatmir Azemi ton.

Annons
 

–  Gårdagens kommunstyrelsemöte avslutades med att Treklövern valde att tillsätta en ny stadsdirektör. Det är inte första gången som treklövern avsätter en stadsdirektör, detta är den femte som får gå. Frågan är varför?, frågar Fatmir Azemi retoriskt.

Att det skulle bero på att Christian Alexandersson inte skulle klara av att fokusera på kommunala kärnverksamheter tror inte Fatmir Azemi på.
– Jag har fullt förtroende för att han skulle klara av att hantera kärnverksamheten med välfärdsfrågor också, säger socialdemokraten.
– Enligt Torkild Strandberg så var Christian Alexandersson mycket kompetent och värd hur mycket som helst förra året. Så bra var han att han var värd en dyr bil. Varför skulle han inte vara kompetent nog att klara uppdraget med Landskrona vägval 2020 i sådana fall?

Kommunalrådet är också mycket kritisk till hur hela ärendet hanterats.
– De handlingar som vi skulle behandla, fick vi in klockan 07.15 på morgonen samma dag.

Fatmir Azemi tror inte på de svar de fått av Torkild Strandberg.
– Vi tror inte att vi har fått ett trovärdigt svar av Torkild Strandberg och Treklövern. Istället väcks nya frågor. Med tanke på hur Alexandersson hyllades för ett år sedan och nu får gå så undrar vi vad som egentligen hänt. Vi undrar också vad kalaset kommer att kosta. Det är allt annat än gratis, det är en sak som är säker, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser