Annons

Linus Olsson avgjorde i sista sekunden

Linus Olsson gjorde matchens enda mål när BoIS slog Öster med 1-0 på onsdagen.

BoIS var det bästa laget på planen när de tog emot Öster i Svenska cupen på onsdagen. Därför var det inte orättvist när Linus Olsson gjorde matchens enda mål i matchens sista spark och gav de 50 lyckliga åskådarna anledning att jubla.

Annons
 

För första gången i år så hade BoIS publik på en hemmamatch. 50 lyckligt lottade (bokstavligt talat) som har abonnemang fick bevittna BoIS seger över Öster i Svenska cupen. I och med segern fick de randiga en liten revansch efter kvalförlusten för drygt ett år sedan.

Öster började piggt och skapade ett par ganska vassa lägen. Men BoIS kom in i matchen och jämnade ut spelet. De randiga spelade aggressivt men utan att för den delen gå bort sig i defensiven. De hade dock svårt att få till de där riktigt heta chanserna. Närmast i förta halvlek var Dennis Olofsson.

I andra halvlek tog BoIS över spelet allt mer och hade Öster i brygga. Men precis som i första halvlek var det svårt att skapa riktigt heta chanser.

Allt eftersom klockan gick och fjärdedomaren visade på två tilläggsminuter så förberedde sig de samlade på en förlängning. Men inbytte Linus Olsson hade annat i tankarna. När klockan stod på 91.27 pricksköt han in 1-0.
– Det var jäkligt skönt att se den gå in. Det var nog ingen som ville ha en förlängning, sa en jublande glad Linus Olsson direkt efter slutsignalen som föll direkt på den påföljande avsparken.

Det var efter en dryg timmes spel som Linus Olsson blev inbytt.
– Jag hade tre raka 90-minutersmatcher i benen så det var skönt att komma in på slutet. Och det räckte ju, sade han och skrattade.

BoIS tränare var mycket nöjd med sitt manskap.
– De gör en fantastisk match. Det är bara att gratulera de 50 som var på plats och alla de som sett matchen på nätet, sa tränaren.

Han tyckte precis som de som att på läktaren att det var en bra fotbollsmatch.
– Det var faktiskt skönt att få möta ett lag som verkligen ville spela fotboll. Det blir liksom en helt annan match än om man möter ett lag som bara lägger sig på försvar.

Nästa cupmatch spelas inte förrän nästa år.
– Då är det dags för gruppspel och det ska bli spännande. Det ska bli kul att se vilka vi lottas emot.

Värdet av cupmatcher är ständigt på tapeten. En sak står dock klart.
– Segern idag är mycket bra för vårt självförtroende. Det blir mycket lättare att ladda till lördagens match då vi tar emot Skövde, avslutade Billy Magnusson.

Linus Olsson gratuleras av sina lagkamrater medans Österspelarna hänger med huvudena.
Foto: Nisse Nilsson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser