Annons

Olsson X2 fixade tre poäng

Arkivbild

BoIS tog på söndagen tre ytterst viktiga poäng i jakten på en kvalplats till Superettan. Det var Filip och Linus Olsson som gjorde BoIS båda mål när de bortabesegrade Lunds BK på bortaplan. Matchen slutade 2-1 till randigt.

Annons
 

BoIS börjar matchen bäst men efter hand tar sig Lund in i matchen. Därför kom BoIS ledningsmål i den 34 minuten psykologiskt rätt. Det var Filip Olsson som efter en perfekt passning från Kevin Jensen som avancerat på högerkanten, som gjorde 1-0 till BoIS.

Lund fortsatte att spela bra samtidigt som BoIS inte fick till sitt spel som man ville. Efter ett par byten lyckades de dock ändra en aning på matchbilden och följden blev att Linus Olsson kunde göra 0-2 efter en målvaktsretur.

När BoIS mötte Lund senast ledde de randiga med 4-1, en ledning som man tappade. Därför blev det extra pirrigt när Lund reducerade i 87 minuten.
– Ja, då blev det rejält nervöst men denna gången lyckades vi hålla tätt, säger BoIS tränare Billy Magnusson efter matchen.

Tränaren erkänner att Lund stod upp bra och at BoIS inte hade sin bästa dag.
– Vi började bra. Men när Lund lyckades få till ett par omställningar så fick de blodad tand. Därför tryckte de på oss tidigare och störde oss, säger tränaren och sammanfattar.
– Vi har gjort mycket bättre matcher innan och kommer att göra bättre matcher framöver. Det var ingen höjdare idag. Men vi tog tre poäng och det var viktigast.

Efter två bortamatcher i rad väntar nu tre möten på en dryg vecka för BoIS och alla tre matcher spelas på IP. Först på tur står Öster i Svenska Cupen på onsdag. Därefter tar BoIS först emot Skövde på lördag och sedan Torn på onsdag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser