Annons

Landskrona kliver uppåt på Svenskt Näringslivs ranking

Svenskt Näringsliv presenterade på onsdagen rankingen av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Landskrona ligger nu på plats 30 när företagsklimatet rankas i alla svenska kommuner. I årets sammanfattande omdöme får Landskronas företagsklimat betyget 3,77 vilket är högre än både Skånesnittet på 3,42 och rikssnittet på 3,37.

Annons
 

De senaste fem åren har Landskrona klättrat från plats 132 till plats 30. 2019 låg Landskrona på plats 44.
– Vi arbetar målinriktat med att förbättra företagsklimatet och det är glädjande att arbetet ger resultat. Intresset från företag att etablera sig i Landskrona fortsätter att öka. Många faktorer spelar in i besluten men bra företagsklimat är en grundförutsättning för att kunna attrahera nya företag, säger kommunens näringslivschef Anna Classon.

 Landskrona har i år förbättrat sig inom området tillgång till kompetens där man har klättrat 53 placeringar till plats 56 i Sverige. Andra områden där Landskrona får bra betyg från företagen är mobilnät och bredband, information till företagen och kommunens service och bemötande.

Om Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet:
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en rankning av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. Syftet med rankingen är att visa var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. En kommuns rankingplacering beror på företagens svar från enkätundersökningen och statistik från SCB och UC. Enkäten skickas till 60 000 företag i hela Sverige. I de mindre kommunerna får 200 företag en enkät och i de största kommunerna skickas 400 enkäter.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser