Rånförsök i Karlslund

En 27-årig man råkade ut för ett rånförsök i Karlslundsparken på måndagskvällen. De fyra rånarna lyckades dock inte få med sig något. Målsäganden klarade sig utan några fysiska men, men blev chockad av händelsen.

Det var när mannen var på väg genom Karlslund på väg till sin koloni på Kopparhögarna som rånförsöket skedde.
– Det var i höjd med förskolan. De frågade efter cigaretter och pengar. Jag sade att jag inte hade något av det. Då puttade en av de fyra omkull mig så att jag flög in bland löven. De växlade några ord med varandra och kallade mig sedan för ”jävla bög” innan de gick. Jag uppfattar att de kände mig och misstänker att det även rör sig dom ett hatbrott. Det var oerhört obehagligt, säger mannen till Landskrona Direkt.

Efter att de fyra männen, som uppgavs vara i 20-25 årsåldern, försvann så tog sig den omtumlade målsäganden upp på benen, tog sig ut på gatan och ringde polisen.
– Jag ville bara till kolonin men polisen hann dit före. De körde mig hem och tog upp min anmälan, säger 27-åringen.
– Jag är glad att jag har mina grejer kvar och att jag inte skadades fysiskt. Men jag kommer att hålla mig borta från Karlslundsparken efter mörkrets inbrott, avslutar målsäganden.

Brottet rubriceras inledningsvis som försök till rån.

Till arkivet