Pajsen har kilat vidare

Tommy Persson en genuin och unik Bortsahusare har lämnat oss. Foto: Josefin Larsson,
Tommy Persson,  en genuin och unik Borstahusare har lämnat oss.
Foto: Josefin Larsson,

I går morse lämnade världens bästa Tommy oss.

Tommy ”Pajsen” Persson är död. Han blev 66 år. I fjol korades han till årets Borstahusare efter att ha levt ett helt yrkesliv som fiskare. Borstahusen är en stor profil fattigare.

Tommys Perssons farfar flyttade till Borstahusen i slutet av 1800-talet. Fisket har gått genom generationerna. Hans farfar, hans far, men också hans bror har alla varit välkända fiskare på lejet.

Det har varit en ära att fått haft Tommy Persson som vän. Vi har spenderat många fina stunder tillsammans med häng i ”hoddan” i Borstahusen, resor till England, Irland och Norge, fester, fiske och allt däremellan.

Så länge jag lever kommer vi alltid att ta en skål för Tommy den 21 september.
Det blev en liten rökig whiskey igår kväll.

En liten anekdot om Tommy och whiskey:
Som hämnd för att jag lurat i Tommy alkoholfri öl fick jag smaka en 20-årig rökig whiskey. Den smakade utmärkt och det var jag noga med att påtala! Tommy skrattade sig till tårar och jag kunde inte begripa vad som var så kul? Det visade sig att gubben ställt en Statesman (flygbränslewhiskey) i sin fiskrök i ett par veckor och bytt till en finare flaska och därefter serverat mig. Där satte han åt mig ordentligt och min så kallade ”whiskeyexpertis” så att jag fick ha dumstruten på mig under en väldigt lång tid.

Det var sån han var Tommy.

Du kommer vara saknad kompis.
Mina tankar och kondoleanser till syster Marianne samt Patrik med familj.

Sov gott vännen. Skål!
Mattias Pålsson.

Till arkivet