Samlarhem under klubban

En stor del av Skånes Auktionsverks onlineauktion på tisdagen består av objekt från ett samlarhem i Helsingborg. Allt från antikviteter till samtida kuriosa kommer att gå under klubban. Det som sticker ut mest i auktionen är dock smyckeavdelningen som denna gång toppas av ett mycket exklusivt hängsmycke.

Joakim Karlsson är ansvarig för onlineauktionen.
– Det är ett hängsmycke som består av två större citriner med fem briljantslipade diamanter på cirka 7,20 carat, säger han.
– Vi ropar även ut ett vackert Art Déco-armband i platina med diamanter på cirka 8,00 carat.

De många ropen från samlarhemmet toppas av en målning.
– Det är ett verk av den Sydafrikanske konstnären Gérard Sekoto. Hans verk har visats runt i hela världen, säger Joakim Karlsson.

Det finns, som vanligt, någonting för alla att ropa in. Det kan vara orientaliskt porslin, handknutna mattor, retro-keramik, samlarmynt, möbler eller vackra glasserviser. Verk av Inge Schiöler, Wilhelm Kåge, Axel Salto, Carl Harry Stålhane och Yngve Blixt kommer att auktioneras ut.

Visning äger rum i Skånes Auktionsverks lokaler på Ringvägen 48 idag, måndagen den 21 september klockan 13 till 19. Onlineauktionen börjar imorgon, tisdag klockan 18.00.

Till arkivet