Teatersäsongen kickar i gång

Kartan över oss. Riksteatern Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén
Kartan över oss. är en hörlursvandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Spelplatsen är din hemort, där vi tillsammans ritar kartan över oss. Riksteatern Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén.  Pjäsen ges på lördag eftermiddag på Landskrona teater. Foto: Urban Jörén.

Efter ganska exakt sex månaders uppehåll, slår Landskrona teater åter upp dörrarna och teaterföreningen startar höstsäsongen lördagen den 19 september med två (!) föreställningar.
– På eftermiddagen är det urpremiär på hörlursvandringen Kartan över oss på 40 orter samtidigt och på kvällen är det dags för Malmö Operas traditionella kickoff, där Suzanne Flink och Jonas Samuelsson presenterar kommande repertoar, berättar Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Teater  & Musik.

Landskrona Teater  & Musiks kickoff brukar fylla teatern till bristningsgränsen, men nu är det lite annorlunda tider.
– Den 19 september är det fortfarande maxtalet 50 i publiken som gäller. I skrivande stund vet vi bara att detta kommer att förändras så småningom, inte när och inte hur. Men vi är försiktigt hoppfulla, säger Cecilia Kraitiss. 

– Det är så många som längtat efter att åter kunna ta del av musik och teater på scener runt om i landet, så vi hoppas verkligen att den positiva trenden håller i sig.

Teaterföreningen fick ställa in sju föreställningar i våras, men nu har klartecknet kommit och alla är redo att sätta i gång igen. 
– Riksteatern har varit fantastisk i sin support, och nu när det är dags att starta upp igen, har de ett genomarbetat säkerhetstänk och prioriterar trygghet för publik och ensembler, konstaterar Cecilia Kraitiss.

Landskrona Musik &  Teater har dessutom ett stort stöd bland sina engagerade medlemmar.
– Även nu under uppehållet har vi fått nya medlemmar, och det värmer, fortsätter hon.
– Det är fantastiskt att känna stödet från medlemmarna under svåra tider! Vi i styrelsen är så glada och tacksamma – våra medlemmar är jätteviktiga!

Höstens program innehåller många godbitar: interaktiv, lokalt anpassad hörlurspromenad i staden; inspirerande kickoff med Malmö Opera; dansperformance av och med Sofia Södergård, alias Qarl Qunt, som måste upplevas; förtrollande berättarkonst med Amer Hlehel om den palestinska poeten Taha Muhammad Ali; Jenny Nilson och Brittanie Brown i en dansföreställning signerad koreograf Örjan Andersson, vars senaste verk Mozarts Requiem på Malmö Opera, lockade publik från när och fjärran; och avslutningsvis Malmö Operas turnéföreställning, kammaroperan Così fan tutti, Mozarts klassiker som får en ny tvist när tjejerna tar över.

SLICK – dansperformance, lö 17/10 kl. 19. Fantastiska Sofia Södergård äntrar scenen transformerad till dragkingen Qarl Qunt. Följ med på hans
fjärde världsturné, både på och bakom scenen!
Foto: Andreas Nilsson
COSÌ FAN TUTTI – turnéföreställning med Malmö Opera, sö 22/11 kl. 16. Mozarts klassiker får en ny twist när tjejerna tar över… Två unga systrar låtsas att de låter sig luras av sina pojkvänner i en krass vadslagning om deras trohet. Kan man bara ta för sig av allt och komma
undan med det? Vem lurar egentligen vem?
Foto: Malmö Opera.

Till arkivet