Nu kommer hennes trettiotredje bok

Ann Gomér med sin 33 bok, Spåren i snön, rikt illutrerad av Carina Ståhlberg.
Ann Gomér med sin 33 bok, Spåren i snön, rikt illustrerad av Carina Ståhlberg.

Ann Gomér har släppt sin trettiotredje bok.
– Denna bok känns verkligen speciell för mig. Spåren i snön, som den heter, handlar om fyra unga vuxna som bor på gruppboendet Bofinken. Jättemycket kärlek, humor och spänning utlovas, säger författaren.

Häljarpsbon Ann Gomér fortsätter att leverera böcker.
– Tidigare har jag skrivit läromedel men också pedagogiskt inriktade böcker för personer med funktionshinder. Jag ville ta handlingen ett steg vidare och skriva om vuxna med funktionsnedsättningar men som inte handlar om deras funktionsnedsättningar, berättar hon som blev glad och stolt när LL-förlag nappade på hennes manuskript.

LL-förlaget kan lättast beskrivas som ett statligt bokförlag som ger ut lättlästa böcker för vuxna och unga vuxna.
– Det handlar förstås om ekonomi och detta är en svag målgrupp som inte desto mindre har rätt att få tillgång till litteratur. LL-förlag sållar hårt och har höga kvalitetskrav så visst gläder det mig mycket att de ville ge ut boken, säger Ann Gomér som även kan slicka i sig av beröm från Bibliotekstjänst:
 ”Personskildringen är nyanserad, och med enkla medel får gestalterna ordentliga konturer som inte grundas på deras funktionsvariationer, utan på deras personligheter. […] Detta är en berättelse som fyller en lucka, och som kan läsas av alla som behöver en lättläst bok”, skriver BTJ i sin recension.

Ann Gomér har en lång erfarenhet av att skriva lättlästa böcker och texter och grannarna på gruppboendet Bofinken lär dyka upp igen. En serie feelgood-deckare planeras.

Till arkivet