Annons

Ökad kapacitet på Öresundstågen

På Landskrona station i väntan på ett Öresundståg till Göteborg.

På Landskrona station i väntan på ett Öresundståg.

Från och med den 14 september kommer det att vara mer plats på några av tågen över Öresundsbron. Skånetrafiken har tillsammans med DSB och danska myndigheter hittat en möjlighet att koppla på ytterligare en tågvagn på vissa avgångar och därmed öka kapaciteten avsevärt.

Annons
 

Från och med den 14 september kommer vissa avgångar med Öresundstågen att vara trippelkopplade. Det betyder att ytterligare 229 sittplatser finns till förfogande mellan Helsingborg och Köpenhamn på dessa avgångar. Totalt ökas kapaciteten med 10 procent över bron och med sju procent mellan Malmö och Helsingborg under rusningstid jämfört med före sommartidtabellen.

–Vi är glada att vi kunnat få till längre tåg mellan Helsingborg och Köpenhamn. Vi ser ett ökat resande på sträckan de senaste veckorna och att vi nu får koppla på en vagn till innebär att fler får plats och vi kan undvika trängsel på fler avgångar, säger Mikael Espling, Affärschef för Öresundstågen hos Skånetrafiken,

Gränskontroller och munskydd
Gränskontroller kommer fortfarande att genomföras på CPH Airport men danska polisen gör stickprovskontroller. Det förlängda stoppet på CPH Airport kvarstår men resenärer behöver inte kliva av tåget för kontroll. I och med de nya myndighetsreglerna om stickprovskontroller för Skånetrafiken diskussion med alla inblandade kring hur trafiken ska köras framöver. Men i nuläget kvarstår den som tidigare med ett längre uppehåll på CPH Airport.

Från och med den 22 augusti gäller lag på munskydd i kollektivtrafiken i Danmark. Den som inte har munskydd kommer att avvisas från buss, tåg eller metro.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser