Årets Asmundtorpare prisades

Sven Jönsson är ordförande i Asmundtorps IF. Nu skänker föreningen en slant till Röda Korsets arbete i Ukraina och uppmanar samtidigt fler föreningar att göra liknande insatser. Bild från när Sven Jönsson utsågs till Årets Asmundtorpare 2020. Foto: Hasse Schönback
Sven Jönsson utsågs på lördagen till Årets Asmundtorpare 2020.
Foto: Hasse Schönback

Årets Asmundtorpsdag med skördefest ställdes in, vilket samtidigt tvingade byalaget att tänka om kring Årets Asmundtorpare.  I lördags dök tillfället upp och Årets Asmundtorpare kunde presenteras i pausen mellan AIF:s dam- och herrmatcher. Fram kallades Sven Jönsson som mycket tack  vare sitt engagemang och på eget initiativ under lång tid visat empati för Asmundtorps äldre prisades.

”Sven har under flera år arrangerat, så väl midsommarlunch som jultalrik för våra äldre invånare i byn. Det är denna sorts empati om våra medmänniskor som blir allt viktigare i dessa hårdare tider och som vi i byalaget verkligen vill stödja och premiera. Årets Asmundtorpare 2020 är ett föredöme för oss alla och vi är oerhört stolta att utse till Sven Jönsson till Årets Asmundtorpare 2020”, står att läsa i motiveringen.

 

Till arkivet