AF:s kundtorg flyttar till servicekontoret

Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoret på Eriksgatan gör därmed sällskap med Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.
Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoret på Eriksgatan och gör därmed sällskap med Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

I september tar Statens servicecenters servicekontor i Landskrona över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoret på Eriksgatan erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, skriva in sig som arbetssökande, aktivitetsrapportera, använda datorer för självservice samt för att hämta och fylla i blanketter.

– Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Nu blir det lättare för många av våra besökare när fler myndighetstjänster samlas under ett och samma tak, säger regionchef Marie Edman Ljungholm.

– Samarbetet med Statens servicecenter är ett viktigt led i arbetet med att säkerställa en lokal närvaro och innebär att vi blir mer tillgängliga på fler platser. Det stärker våra möjligheter att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare, säger Arbetsförmedlingens regionchef Sofie Carlsson.

Den 2 juli 2019 tecknades en överenskommelse om samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter. Målet var att servicekontoren tar över den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg.

Servicekontoret erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Sammanlagt har servicekontoren i landet drygt 3 miljoner besökare årligen.
Från och med måndagen den 14 september ska personalen på servicekontoret  alltså även kunna vägleda besökare i delar av Arbetsförmedlingens tjänster. 

Till arkivet