Annons

Snopet när Årets Unga Företagare i Skåne skulle överraskas

Företagarnas regionchef Magnus N:son Engelbäck och Företagarna Landskronas ordförande Ina Zachhau skulle överraska Sofie Björklund som driver Salong Stadskajen med utmärkelsen Årets Unga Företagare i Skåne 2020. Men av detta blev det intet.

På tisdagen presenterades Årets Unga Företagare i Skåne och den som får den prestigefyllda utmärkelsen är Sofie Björklund som driver Salong Stadskajen i Landskrona. Det innebär att det är hon som kommer att representera Skåne när det är dags att utnämna Årets Unga Företagare i Sverige.

Annons
 

Varje år prisar Företagarna en ung företagare under 35 år som uppnått något extra med sitt företagande. Det är 21 regionala finalister som gör upp om utmärkelsen. Juryn består av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare.

När frisören Sofie Björklund skulle prisas som skånevinnare blev det lite komplikationer. På plats utanför Salong Stadskajen stod Företagarna Landskronas ordförande Ina Zachhau, Företagarnas regionchef Magnus N:son Engelbäck och regionsamordnare Martin Carling för att överraska Sofie Björklund. Då de skulle stiga in i salongen var dock dörren låst och på denna stod ett meddelande att det var semesterstängt.
– Det var ju snopet. Den enda av de 17 företagarna som tävlade om titeln Årets Unga Företagare i Skåne och som vi skulle överraska har semester, säger Martin Carling innan han ringde upp Sofie Björklund och berättade den glada nyheten.
– Hon blev så glad att hon började gråta, sa regionsamordnaren.

Ina Zachhau är glad för att en företagare från Landskrona kommer att representera Skåne i kampen och Årets Unga Företagare i Sverige.
– Det är ju första gången vi utser Årets Unga Företagare och det känns naturligtvis stort. Att det dessutom är en kvinna som vinner i regionen är extra stort. Det visar att kvinnor kan, säger hon.

När den stora finalen avgörs är inte bestämt i dagsläget.
– Det beror på pandemin. Egentligen skulle vi haft tillställningen i oktober men nu lutar det år november. Men inget datum är spikat, säger Magnus N:son Engelbäck.

Motiveringen till utmärkelsen var ungefär den samma som hon fick då hon blev Årets Unga Företagare i Landskrona den 2 juni.
“Redan som 12-åring har hon befunnit sig i frisörbranschen. Då som allt-i allo på salongen där hon fick plocka fram, diska skålar och koka kaffe. 2016 tog hon sitt gesällbrev och samma år startade hon sitt företag och öppnade egen salong. Tre år senare, strax före sin 25-årsdag, hade hon även lyckats att ta sitt Mästarbrev. Hon besitter en stor kunskap inom frisöryrket och har ett stort intresse och kunnande inom hårfärgning.  Nya tekniker och trender kommer hela tiden och hon är väl uppdaterad.Tack vare marknadsföring i sociala medier och instagramkonton hittar kunder från andra delar av Skåne till henne vilket också sätter Landskrona på kartan. Hon har ett stort driv och engagemang och ser framför sig att inom kort anställa och fortsätta att utveckla både salongen och sig själv. Hon har vid flera tillfällen varit inbjuden till Fashion Week i Stockholm.”

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser