Annons

Mycket narkotika i beslag på musikfest

Polisen slog i helgen till mot en musikfest utanför Billeberga. Resultatet blev att tio personer nu är misstänkta för narkotikabrott. Dessutom har arrangören dryga böter att vänta då de ej hade tillstånd för festen.

Annons
 

Svalövs kommunpolis Björn Johnsson berättar om hur det såg ut på platsen vid tillslagen.
– Områdespolisen var där såväl på fredagen som lördagen och vi uppskattar att publiken uppgick till 600-700 personer, säger han.
– De hade sökt om tillstånd för festen men blev nekade. Bland annat för de restriktioner som råder i dagsläget. Arrangörerna har även hävdat att det inte är en offentlig tillställning utan en fest för medlemmar. Vi hävdar dock att det inte är så.

Musikfesten ägde rum på ett fält vid en gård på Heden utanför Billeberga. På platsen fanns två större cirkustält där det spelades och dansades och utanför fanns en väl tilltagen plats för tält samt bajamajor och duschar för besökarna.

Även om arrangörerna kallar festen för en musikfest med technomusik så tvivlar inte Björn Johnsson på vad det är för typ av party.
– Döper man en fest till The Techno and Psychedelic Freak Show Festival så kan man ju misstänka att det rör sig om en ravefest och på dessa brukar det finnas gott om droger, säger kommunpolisen.

Och visst fanns det droger på platsen.
– Berusningsgraden på publiken var hög och det rörde sig inte om alkohol. Det var glasklart.

Variationen av droger var stor.
– Under de två kvällarna beslagtog vi narkotika från tio personer. Det rörde sig om LSD, kokain, cannabis, både som hasch och marijuana, tabletter och dessutom beslagtog vi svamp. Och nu är allt skickat på analys så att vi får reda på exakt vad det rör sig om, säger Björn Johnsson.

Kommunpolisen är övertygad om att man bara tagit en bråkdel av all narkotika på platsen.
– Eftersom det var kravaller i Malmö så var våra resurser begränsade. Hade vi haft fullt manskap så hade vi kunnat kontrollera fler. Vi var dessutom för få för att stänga hela festen. Något vi gjort om vi haft resurser.

Björn Johnsson poängterar dock att allt gick lugnt till.
– Det var inget bråk alls. Arrangören tyckte till och med att vi var trevliga.

Nu har alltså arrangören dryga böter att vänta då tillstånden inte var i ordning. Dessutom är tio personer misstänkta för narkotikabrott. En av dessa anhölls också.
– Jag vill inte yttra mig över huvud taget då vi väntar på svar från analyser av drogerna. Klart är dock att det inte rör sig om grovt narkotikabrott, säger åklagare Pernilla Åström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser