Brand i villa snabbt under kontroll

Rådigt ingripande från grannar och boende gjorde att branden i en villa i Asmundtorp snabbt kunde släckas. Foto: AT-foto.se
Rådigt ingripande från grannar och boende gjorde att branden i en villa i Asmundtorp snabbt kunde släckas.
Foto: André Tajti, AT-foto.se

Vid tretiden i natten larmades räddningstjänsten från Landskrona, Löddeköpinge och Bårslöv till en villabrand i Asmundtorp. Det var en granne som upptäckte branden och varnade de som bor i huset. Med hjälp av en  pulversläckare lyckades man dämpa branden innan räddningstjänsten kom till platsen. När styrkan från Landskrona kom till villan rök det kraftig från den men inga lågor syntes.

– Jag var inte själv på plats men branden ska ha startat på altanen och tagit sig i fasaden och takfoten, berättar Fredrik Jönsson, styrkeledare.
Rökdykare genomförde utvändig släckning med hjälp av en skärsläckaren och därefter har man frilagt delar av taket och fasaden för att kontrollera att branden inte spridit sig vidare.

Strax innan klockan fyra bedömde man branden som släckt och man började avveckla insatsen. Det ska inte ha brunnit inne i villan men det har kommit in rök. Totalt larmades sju enhet från räddningstjänst, en ambulans och en polispatrull.
– Där ser man vikten av att ha en fungerande släckare hemma, avslutar Fredrik Jönsson.

Till arkivet