Montlers kronprins överst på pallen

 Isak Gamst från IF Kronan fick kliva överst på prispallen i USM.  Foto: Privat.
Isak Gamst från IF Kronan fick kliva överst på prispallen vid USM i löpning i Norrköping.  Foto: Privat.

På många sätt blev det ett annorlunda USM i löpning i Norrköping för Landskronas IF Kronan den gångna helgen.
Som för alla arrangörer i dessa tider var det en utmaning att genomföra ett Corona-anpassat mästerskap och för Landskronaklubbens del slogs flera personliga rekord, klubbrekord och man blev rent av en guldmedalj rikare.

– Att vi tar en medalj på USM har inte skett sedan 2011, när Thobias Montler  tävlade för Kronan, säger Emma Brorsson, tränare i klubben.

Medaljen som var av ädlaste valör kom i 300-metersloppet. Isak Gamst förbättrade sitt svenska årsbästa med över två sekunder till 35.68. Loppet beskrivs på Svenska Friidrottsförbundets hemsida som ”fantastiskt” efter att samtliga de sex främsta löparna satte personbästa.
– En helt otrolig prestation av Isak. Det är nytt skånskt rekord. Han är härmed den enda P15 under 36 sekunder i hela Sverige, säger Emma Brorsson.
Tiden är naturligtvis också nytt klubbrekord. Det tidigare togs förövrigt av just Thobias Montler.

På 1500 meter hinder skedde också stordåd sett med Landskronaögon.
– Oscar Hajny-Landgren sprang hem en sjunde plats på fina perset 5:13:85. Det är en förbättring med 22 sekunder. Det är en prestation utan motstycke, berömmer Emma Brorsson.

Trots pandemitider så är det full fart på IF Kronans träningar.
– Nu har vi vår verksamhet utomhus och kan sprida ut den. Jag tror faktiskt inte vi haft fler utövare någon gång tidigare, åtminstone inte under mina år i Kronan, avslutar den glade tränaren Emma Brorsson.

Till arkivet