Annons

BoIS jagar kvalplatsen

Filip Olsson, mitt i bild, blev matchhjälte mot Assyriska Turabdin IK .
Arkivfoto: Nisse Nilsson.

Två tidiga mål, ett i vardera halvlek var segermelodin för Landskrona BoIS när man på lördagseftermiddagen besegrade Assyriska Turabdin IK från Jönköping med 2-1.

Annons
 

Landskrona BoIS tog idag tre ytterst viktiga poäng i jakten på en topplacering i årets Söderetta. I och med segern klättrade BoIS förbi Assyriska Turabdin IK i tabellen och parkerar i skrivande stund på en tredjeplats, två poäng bakom Utsikten men med en match mindre spelad.

Det är minst sagt tajt i toppen och BoIS visade, åtminstone inledningsvis i matchen att man vill vara med och bjuda upp till en spännande höst.

Redan efter sju minuters spel bjuder BoIS på en fin hörnvariant som så när nickas i mål av Linus Olsson.  BoIS biter sig fast i anfallsposition efter ytterligare en fin hörna av Jonathan Asp och efter lite trassel tråcklar sig Linus Olsson fri och trycker in ledningsmålet.

BoIS fortsätter att dominera och har flera bud på att utöka ledningen. Närmst nätkänning är Kevin Jensen och Nicklas Nielsen men de får se sina skott smita strax utanför stolpen.

Som så ofta när ett lag dominerar så kommer gästerna till ett avslut. I första halvleks sista spelminut håller Tarek Alnator sig påpassligt framme och med gästernas första skott på mål är det kvitterat i matchen.

Andra halvlek är dock bara sex minuter gammal när det är dags för BoIS att ta ledningen igen.
Efter ännu en fint slagen hörna av Jonathan Asp håller sig Filip Olsson framme och nickar in 2-1.
Ett mål som skulle göra honom till matchvinnare.
Jag blundar och har tur som får den att gå in, säger målskytten skämtsamt efter matchen.

På onsdag väntar en tuff bortamatch då BoIS ställs mot serietvåan Utsiktens BK.
Jakten på kvalplatsen fortsätter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser