Annons

Vandringens dag friskar upp i höst

En klassisk utkiksplats vid Sandbergen väntar vandrarna efter att det tagit sig genom Ålabodarna, Sundvik och Rustningshamn.

Vi noterar att det den 12 september anordnas ”Vandringens dag” över hela landet.  

Annons
 

Vandringens dag är en dag skapad av Svenska Turistföreningen (STF) för att få hela Sverige att komma ut och vandra.
–  Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, informerar Sven-Erik Thosteman föreståndare för STF Landskrona Vandrarhem  som tillsammans med Landskrona stad, Svenska kyrkan och Mötesplats Borstahusen tagit arrangemanget till Landskrona.
– Vi kommer denna dag erbjuda såväl kortare som längre vandringar i och utanför Landskrona. Den längsta vandringen går på Skåneleden från Rydebäck till Borstahusen, knappt 9 km, den kortaste är en pilgrimsvandring inne i Landskrona, 3 km.

– Inför lördagen bjuder vi också in till en inspirationskväll på Stadsbiblioteket den 8/9, då Skåneleden och Friluftsfrämjandet ger tips och råd om vandring och natur.Vi hälsar alla vandringssugna välkomna till en uppfriskande inledning av hösten, avslutar Sven-Erik Thosteman.

För mer information om Vandringens dag rekommenderas ett besök på

https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/vandring/vandringens-dag/

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser