Fasadbelysning på Elverket stals

Sedan Thorns lagerlokal rivits framträder nu Elverket i all sin glans från Österleden.
Arkivbild: Sedan Thorns lagerlokal rivits framträder nu Elverket i all sin glans från Österleden.

Den 9 oktober tänkte Landskrona Energi deltaga i ett ljusprojekt genom att ha fasadbelysning på det gamla elverket på Gasverksgatan. De armaturer som monterades upp i början av augusti stals dock redan efter två dagar. Nu väntar man på nya armaturer men det är tveksamt om de hinner levereras och sättas upp innan den 9 oktober.

Många har reagerat på arkitekturen på det gamla elverket på Gasverksgatan. Inte minst efter att man rivit en stor byggnad på före detta Thorns tomt. Tidigt talades det om att belysa fasaden till byggnaden och i och med att kommunen drar igång ett ljusprojekt som varar den 10 oktober till den 10 januari så tänkte de lysa upp den anrika byggnaden med spotlights och roterande ljus.

Armaturen hade dock bara suttit på plats i två dygn när tjuvar slog till. När personal kom till sin arbetsplats i elverket den 7 augusti upptäckte de att man tagit tre armaturer. På två av dem hade man skruvat av armaturen från fästet. På den tredje hade man även monterat loss sladden.

Den polisanmälan som gjordes samma dag som stölden uppdagades är nerlagd.

Värdet på det stulna uppges till 68 000 kronor.

Nu återstår det att se om den nya armaturen man beställt hinner levereras och monteras till den 9 oktober. Från Landskrona Energi meddelar man att kåpor kommer att monteras för att försvåra för framtida tjuvar.

Till arkivet