Rekordsnabb inflyttning efter storbrand

Den 1 augusti kan en del av de som bodde på sjunde våningen på Silvergården 13 flytta in. Resterande beräknas kunna flytta in senast den 1 september.
Våningarna 1-6 på Silvergården 13 är nu inflyttningsklara. De som bor på sjunde får dock vänta. Hur länge vet inte fastighetsägaren.

Arbetet med att göra Silvergården 13 beboelig efter branden den 5 juli har gått i rekordfart. Klockan 13.00 imorgon fredag öppnar Paulssons Fastigheter upp dörrarna för de som bor på våning ett till sex.

I fastigheten finns 56 lägenheter. 48 av dessa är nu inflyttningsklara och enligt Eva Folkesson, VD för Paulssons Fastigheter, har nästan samtliga hyresgäster anmält att de vill flytta in trots att hissarna inte kommer att vara i funktion på cirka två månader.
– Det är bara någon enstaka som är tveksamma till att flytta in. Och flyttar de inte in på grund av att de måste ha hiss så behöver de naturligtvis inte betala någon hyra förrän hissarna är i bruk, säger hon och passar på att sprida beröm.
– Att inflyttning kunnat ske så fort beror på en fantastisk uppoffring från såväl vår egen personal som från entreprenörerna som utfört arbetet. Många har jobbat oavbrutet trots semestertider för att hyresgästerna ska kunna flytta tillbaka så fort som möjligt och nu är vi här tack vare dom.

De som bor på sjunde våningen får dock vänta med att flytta tillbaka.
– Där ska vi nu börja med att återuppbygga taket, vinden och lägenheterna, säger VD:n.

När detta arbete är klart vågar dock inte Eva Folkesson sia om.
– Vi ska träffa de firmor som ska utföra arbetet. Det är de som får sätta någon ungefärlig tid. Därför vågar jag inte uttala mig i just den frågan. Men jag lovar att återkoppla så fort vi fått besked.

Till arkivet