Annons

Lättlagat supergott somrigt smörrebröd

Ett busenkelt smörrebröd menar Poul W Lorenzen hör sommaren till.

– Enligt mig som älskar och högaktar den danska smörrebrödskulturen så finns det inget mer somrigt än ett smörrebröd med kokt skivad nypotatis på. Naturligtvis uppskattar jag många andra smörrebröd men potatis-smörrebrödet är toppen att äta en varm sommardag, anser den glade kocken Poul W Lorenzen, och bjuder oss på ett nytt lättlagat recept.
– Om man har kokt lite extra potatis dagen innan till sin måltid är så det perfekt att göra detta smörrebröd dagen efter på dom extra potatisarna, tipsar Poul W Lorenzen.

Annons
 

Tillagningen är enkel. Gör enligt följande:
Ta en skiva danskt rågbröd bre det med äkta smör. Täck brödet med skivad kokt kall nypotatis, toppa med majonnäs, salt, peppar, rostad lök, klippt gräslök och om du har krön ditt smörrebröd med Dannebrogen eller varför inte Sveriges flagga om du vill det,  då du förmodligen har använt svensk nypotatis.
– Smaklig måltid foodlovers, avslutar  Poul W Lorenzen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser