Annons

Priset ökar på bostadsrätter

Den del av före detta Hotel Öresund som inte ägs av Landskronahem byggas om till bostadsrättslägenheter. 

Det byggs och planeras för bostadsrätter i en sällan skådat takt. det kan vara en av förklaringarna till att priserna på bostadsrätter steg med 13 procent i Landskrona kommun under de senaste tre månaderna. Det är den starkaste prisutvecklingen sedan 2017. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. Även i hela Skåne ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 4 procent.

Annons
 

Bland kommunerna i Skåne län sjunker priserna på bostadsrätter i 10av 19 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Simrishamn där priserna sjönk med 18 procent. I Höganäs däremot steg priserna med 18 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 14 av länets 33 kommuner.

111 sålda bostadsrätter 
Sammanlagt såldes 111 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 1,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 61 affärer vid den här tiden på året.
I hela Skåne såldes 4 280 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

3,7 miljoner för genomsnittsvillan
Villapriserna har gått upp i Landskrona kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 9 procent. Även i hela Skåne ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 6 procent.

Bland kommunerna i Skåne län stiger priserna på villor i 26 av 31 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Båstad där priserna steg med 22 procent. I Skurup däremot sjönk priserna med 7 procent.

Sammanlagt såldes 69 villor i Landskrona kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 3,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 67 affärer vid den här tiden på året.

I hela Skåne såldes 2 534 villor för i snitt 3,5 miljoner kronor. Allt enligt nyhetsförmedlaren Newsworthy.

Toppnoteringar för antalet sålda bostadsrätter i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser