BoIS väntar på idrottsministerns besked

Skärmdump från BoIS - facebooksida.
BoIS har gjort klart med Johan Rapp från MFF:s U19-lag. Skärmdump från BoIS – facebooksida.

Svenska Fotbollförbundet publicerade igår uppdaterade riktlinjer för svensk fotboll under coronapandemin. Något som genast väckte förhoppningar, om att få se fotboll live på IP, hos flera hardcorefans till Landskrona BoIS.

Riktlinjerna som SVFF tillkännagav på måndagen öppnar för att släppa in publik om max 50 personer, främst inom bredd- och nivåerna under elitfotbollen.
–  Vi har styrelsemöte ikväll, säger BoIS sekreterare Torgny Andersen.
– Vi har inte hört något från Ettan, säger han vidare, underförstått att dörren knappast verkar vara på glänt för elitklubbarna dit BoIS räknas.

– Vi fick ju dra igång seriespel och köra dubbelserie på grund av att SvFF och Ettan enades om att vi tillhör Elitfotbollen. Ett tungt vägande skäl var att spelarna har krav på professionella kontrakt i serien, förklarar Torgny Andersen.

För elitfotbollen gäller att gemensamma beslut tas inom respektive ligaorganisation, där man avvaktar regeringens besked i fråga om ändrade publikrestriktioner.

I förra veckan skickade Elitfotboll Dam (EFD),  Svensk Elitfotboll (SEF)  och SvFF ett brev till kultur- och idrottsminister Amanda Lind med en begäran att regeringen ska ompröva begränsningen av offentliga tillställningar med mer än 50 deltagare, de förordning som man menar ”innebär en negativ särbehandling av bland annat idrotten”. SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreterare Håkan Sjöstrand har efter detta även fått möjlighet att framföra svensk fotbolls hållning i frågan i möte med idrottsministern.

Nu väntar alltså såväl hela kultursektorn som  elitidrottsklubbarna på ett besked.
– Regeringen kommer att återkomma inom kommande veckor, sa idrottsminister Amanda Lind (MP) för fem dagar sedan i riksmedia och där är vi alltså fortfarande… även på Landskrona IP.

Möjligheternas vecka för BoIS
I väntan på det beskedet matchar som bekant Landskrona BoIS flitigt i veckan. Söndagens förlust i Linköping ska snabbt glömmas för redan på onsdag väntar Tvååker hemma på IP följt av ytterligare en hemmamatch på söndag mot Lindome. 
– Jag har sagt till killarna att förlorare viker ner sig och pekar finger. Vinnare tar åt sig och kliver på och ser en möjlighet i nästa match, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

Klart med back från MFF
På måndagen presenterade Landskrona BoIS via sin Facebook-sida ett tillskott till försvaret.
19-årige mittbacken Johan Rapp kommer närmst från MFF:s P19-trupp.
– Han passar in i hur vi bygger vårt lag. En rörlig försvarsspelare som är trygg med boll. Dessutom ung och utvecklingsbar, kommenterar Billy Magnusson nyförvärvet.

Till arkivet