Annons

Punkikoner släpper nytt elektriskt

Svegis och Puma elektrifierar på nytt.

Yohannans, elektropunkbandet från Landskrona och Göteborg, har släppt en ny EP på fredagen. Som vanligt är det rak musik, inga krusiduller och inget klabb.
– Det är enbart politisk korrekthet, säger Michael ”Svegis” Svegbrandt, som tillsammans med Johan “Puma” Larsson utgör Yohannans.

Annons
 

Det är inget vanligt pressmeddelande som dimper ner i e-postkorgen på redaktionen från de båda punkikonerna. Att få till någon nyhetstext är inte alldeles lätt. Därför kommer texten här:
” Punken lever! Punken är rolig! Efter nästan ett halvt sekel är den helt inkorporerad i den borgerliga kulturella huvudfåran. Vad som började som en protest mot den dominerande musikscenen är nu ett naturligt inslag i samhället, både som influens och influerad av det. Filmstjärnor har på sig Germs-tröjor, punkare har anammat biker-utseendet, punklåtar ligger på poplistor, popstjärnor samarbetar med punkstjärnor, kändare punkare sitter i underhållningsprogram med minstrar och porrskådisar, punkare som är höger, punkare som är vänster, punkare som bara vill ha skoj, punkband som spelar live på kommersiella bolagssändningar, där sponsorpengarna ger mer än pengarna från spelandet. Punkscenen har veteranband, nu feta och gamla, som spelar gamla låtar från deras ungdom, stillastående och behöver rullatorer för att ta sig till scenen, utan att ha nåt att säga eller ge, och både de unga och äldre punkarna älskar det, nostalgin, längtan efter svunna tider då saker och ting var bättre och mycket sämre än idag. Och de är så stolta över de unga banden som lyckas fixa kontrakt med multinationella företag, som de tar som bevis på att vara lyckad, och att punken lever.”

Och som de tidigare plattorna bandet slätt som är det häftigt och elektriskt.

Titelspåret är även släppt på Youtube.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser