Annons

Glada toner trots ökad arbetslöshet

Arbetsförmedlingens senaste statistik är både positiv och negativ. Negativ i och med att arbetslösheten ökat. Positiv i den bemärkelsen att arbetslösheten endast stigit med 0,6 procent i Landskrona sedan årsskiftet. Bara Östra Göinge och Simrishamn kan visa upp bättre siffror i Skåne.

Annons
 

Det är det moderata kommunalrådet Torbjörn Brorsson (M) som meddelar att Landskrona har klarat sig väl så här långt trots coronatider.
– I Landskrona har vi varit framgångsrika med att locka till oss nya företag, och det skapar jobb. Trots den osäkra tid vi befinner oss i med en minskad BNP på 8,6 procent har arbetslösheten endast stigit med 0,6 procent i Landskrona sedan årsskiftet. Det är vi nästan bäst med i Skåne, och i 20 av Skånes kommuner har ökningen varit mer än 1 procent upp till en ökning på 2,4 procent, säger Torbjörn Brorsson.

En annan glad nyhet är att allt fler utrikesfödda får jobb. Men det finns även smolk i glädjebägaren.
– Det är också glädjande att konstatera att arbetslösheten hos utrikes födda faktiskt har minskat, men desto tråkigare är det att den ökat för ungdomar. Här behövs det helt klart fler åtgärder från stat och kommun, säger Torbjörn Brorsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser