William Kvist sköt BoIS vidare i cupen

William Kvist har just skjutit BoIS vidare till andra omgången av Svenska Cupen.
William Kvist har just skjutit BoIS vidare till andra omgången av Svenska Cupen. Foto: Nisse Nilsson.

Det satt långt inne för BoIS att gå vidare till omgång två i Svenska Cupen. Rosengård bjöd på ordentligt motstånd när lagen möttes i Malmö på tisdagen. BoIS kunde till slut vinna med 2-1 efter mål av William Kvist i den sista tilläggsminuten.

Rosengård höll hög press på BoIS från start men efterhand så tog Landskronalaget över taktpinnen. Det skulle dock dröja till slutet av ordinarie matchtid innan det blev något mål. Det var Patric Nwadike som nickade in en hörna i minut 85.

Många trodde då att matchen var avgjord med Rosengård fick en straff i 90 minuten och förlängning var ett faktum.

Lika många var beredda på att matchen skulle tvingas att avgöras på straffar. Men med minuten kvar av förlängningen larmar William Kvist upp bollen i nättaket efter en fin framspelning av Dennis Olofsson.

När nästa omgång av Svenska Cupen spelas är inte spikat. Klart är dock att BoIS är tillbaka i seriespel på söndag då de möter FC Linköping City på bortaplan.

Patric Nwadikes nick i den 85 minuten och som innebar BoIS-ledning med 1-0 räckte inte.
Foto: Nisse Nilsson
Till arkivet