Vansinne med glimten i örat

Landskrona Saxofonkvartett består av Staffan Ekström från Löddeköpinge, Berndt Sjögren, Landskrona, Annelie Olhaver, Ängelholm och Leif Carlsson, Ålabodarna. Foto: Privat
Landskrona Saxofonkvartett består av Staffan Ekström från Löddeköpinge, Berndt Sjögren, Landskrona, Annelie Olhaver, Ängelholm och Leif Carlsson, Ålabodarna.
Foto: Privat

Gillar du saxofonmusik? Eller klassisk musik? Eller varför inte jazz eller hårdrock? Visor kanske? Då är det läge att packa picknickfilten och fikakorgen och ge sig ner till Slottsparken vid före detta Slottscaféet klockan 15 på tisdagseftermiddagen. Då ska nämligen Landskrona Saxofonkvartet repa under den klarblå himmelen.

Det är fyra saxofonister som utgör Landskrona Saxofonkvartet och anledningen till att de nu ska repa i Slottsparken är corona.
– Vi är ju musiker allihop och som bekant så är alla spelningar inför publik lagda på is. Vi har repat i Ålabodarna fram till idag men så fick jag en idé. Varför inte repa i Slottsparken?, säger Berndt Sjögren som lirar sopransax i kvartetten.

Sagt och gjort. Förutom Berndt Sjögren så kommer Staffan Ekström (tenorsax), Annelie Olhaver (altsax) och Leif Carlsson (barytonsax) att repa i slottsparken med start klockan 15.00 på tisdagen.
– Det blir allt från visa och jazz till klassiskt. Vi lirar även Deep Purples Smoke on the water och Weather Reports Birdland. En annan låt som vi lirar som många säkert känner igen är vinjettmusiken till Monty Pythons Flying Circus, säger Berndt Sjögren och skrattar.
– Det är helt enkelt vansinne med glimten i örat.

Till arkivet