Annons

Snart dags för trädgårdsgille

Flottaste flotten är alltid höjdpunkten när det vankas trädgårdsgille. Så blir det även i år. Det är dock bara sex anmälda flottar på årets gille.

Årets trädgårdsgille, som hålls den 7-15 augusti, kommer precis som alla andra arrangemang att anpassa sig efter de rådande omständigheterna. Mycket blir dock som vanligt och höjdpunkten är som tidigare de flytande trädgårdarna i Citadellets vallgrav.

Annons
 

I år kommer Landskrona Trädgårdsgille även att bjuda på många nya programpunkter som är anpassade till corona. Det blir bland annat digitala trädvandringar.
– Det är Sten Christensen som tar med oss på åtta olika digitala trädvandringar. Han kan ju inte ta med oss rent fysiskt i år, säger Andrea Reuter, en av projektledarna för trädgårdsgillet.
Arrangörerna satsar även på digitala lösningar och mindre workshops med föranmälan och en begränsning på 20 deltagare.
– Dessutom har vi livesändningar från Rothoffska kolonin, säger Elna Karlsson, även hon projektledare.

Som vanligt kommer besökarna att kunna rösta fram den ”flottaste flotten” i Citadellets vallgrav.
– Olika omständigheter har gjort att det bara blir sex flottar i år. Men det blir fina flottar, lovar Andrea Reuter.

För att sprida ut besöken och göra det lättare att hålla avstånd, förlängs trädgårdsgillet till åtta dagar, den 7–15 augusti. Det ger också Landskronaborna mer tid att njuta av flottarna.

Det blir dock ingen trädgårdsmarknad på gillet i år då det är svårt att hålla avstånd mellan besökarna på en marknadsyta.

Mycket kommer alltså att ske digitalt. Därför öppnar Trädgårdsgillet upp en speciell sida på nätet lagom till premiären.
– V i hoppas att den ska vara klar till på torsdag och presenteras då, säger Elna Karlsson.
– På denna sida kommer du att kunna se filmer och bilder. Det är också där som invigningen kommer att ske. Det blir ingen stor fysisk invigning i år.

Vid lunchtid på tisdagen var tre av de sex flottarna på plats samtidigt som två färdigställdes längre ner på vallgraven.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser