Nya skivsläpp från Melody Records

Det blir ingen hemvändarfest med Prebens Pågar på juldagen. Festen flyttas nu till Valborgsmässoafton.
Arkivbild. Partybandet Prebens Pågar drar praktiskt taget alltid fulla hus när de spelar. Tidigare i juli släppte de en ny skiva.

Det lilla lokala oberoende skivbolagen Melody Records fortsätter att släppa nya skivor. I början av juli släppte Prebens Pågar sin 18 skiva och för en knapp vecka sedan var det Southern Brothers som släppte sin andra singel ”Let’s Call It Love”.

Gemensamt med de båda banden och skivbolaget är Bosse Nilsson. Han har varit med i Prebens Pgågar sedan starten i början av 90-talet då de började lira som ett husband på Preben&Preben som låg på Kasernplan. Southern Brothers är en betydligt nyare konstelation som förutom Bosse Nilsson består av Lars ”Lunkan” Lundgren som är frontman i Perikles.

Sen 2013 har Prebens Pågar släppt sin egen musik och släpper alltså idag skiva nummer 18 ”Jag vill kyssa dina Röda Läppar”.
– Det är en mycket bra låt som balanserar bra mellan popgenren och moderna dansband, säger Bosse Nilsson.

Prebens Pågar är mycket rutinerade och så är även Southern Brothers. Som låtskrivare och producenter har Bosse Nilsson och Lars ”Lunkan” Lundgren ett flertal grammynomineringar, Manifest-vinnare, guldskivor, listettor i såväl Danmark och Norge samt ett stort antal svensktoppen-placeringar. De har även tävlat i den svenska melodifestivalen.
– Men när Southern Brothers skriver låtar så är det enbart till oss själva. Vi håller sin inom pop och rock genren och vi har en förkärlek till enkla melodier och traditionella instrument, säger Bosse Nilsson och beskriver den nya låten.
– Debutsingeln ”Are You Ready” visade upp en ganska rockig sida men dagens singel är låt som drar mer åt pop-hållet. Med akustiska gitarrer och ”allsångs-refräng” vill vi bjuda på en sommarlåt som passar perfekt till grill och bira, säger Bosse Nilsson och skrattar.

Medverkar på inspelningen gör också Joachim Sehlin på trummor och Felicia Gullstrand och Kitty Z. Andersson var med på körsång.

Som vanligt ligger ovanstående på de olika musikaliska plattformarna på nätet.

Till arkivet