Från Landskrona till Göteborg på skateboard

Max Lindell gillar att åka skateboard. om knappt två veckor ska han rulla till Göteborg
Max Lindell gillar att åka skateboard. om knappt två veckor ska han rulla till Göteborg

Max Lindell har kört skateboard sedan hav var 8 år och idag är han 32. Han syns ofta på Lagunen men det är inte bara på ramper Max får sitt lystmäte till skateboarden tillfredsställt. Han har även börjat åka på längden om uttrycket tillåts. Närmast väntar en tup på rullbrädan till Göteborg.

Han avverkade sträckan Landskrona till Helsingborg på drygt två timmar och turen därefter gick till Malmö och det tog drygt sex timmar att ta sig dit. Men nu väntar alltså en tur på flera dagar.
– Jag räknar med att det tar ungefär fyra dagar. Men jag är inte säkert. Jag har inte kollat upp vägarna ännu. Jag kan ju inte köra på motorvägen, säger han och skrattar.

Det kommer säkerligen att bli en och annan skön upplevelse längst med kusten i Halland men innan det väntar den stora utmaningen, Hallandsåsen.
– Jadu. Vi får se vilken väg det blir. Men tufft blir det. Jag tänker åka så mycket jag bara kan, säger Max Lindell och berättar om hur det var att köra upp för Hildesborgsbacken på skateboard.
– Det var rejält tufft. Det tog över en halvtimme. Men jag är envis. Jag ska nog klara av Hallandsåsen också. Det får ta den tid det tar.

En annan detalj som skiljer hans tidigare långfärder mot den som komma skall är all utrustning.
– Jag måste ha en liten packning med mig, tält och så. Men det får jag hänga på ryggen.

Skateboarden är speciell.
– Det är en så kallad pennyboard. Den är gjord av plast och inte av trä som de flesta andra är. Den är också väldigt liten, säger han och menar att det ställer till en del.
– Jag har 48 i skonummer så mina fötter får knappt plats på brädan. Dessutom väger jag 104 kilo, säger han och skrattar.
– Det är faktiskt en hittebräda.

Tanken är att han ska ge sig ut på vägarna den 3 augusti.
– Det är målet. Men vi får se hur vädret blir.

De som vill följa Max Lindells äventyr kan göra det via Instagram.
–  Jag kommer att sända live om tekniken fungerar. Jag kommer också att uppdatera med bilder under resans gång för de som är intresserade. Följer gör ni på Instagram under namnet sk8terboyLA.

Han vill även starta en insamling till förmån för skateparken på Langunen.
– Tanken är att försöka samla ihop pengar till en curb och en flyout på Lagunens skatepark. För Er som vill bidra med en slant, är numret 0708239418.

– När folk säger att jag är galen så svarar jag bara ”jajaja”, säger Max Lindell och visar hur liten hans skateboard är jämfört med hans fötter.
Till arkivet