Annons

Boom shakalack där kom SVT-stjärnan till kollot

Johan Östberg gästade Cityidrotts sommarkollo i Skånes Fagerhult och tillsammans med deltagarna skrev han en låt. Du kan lyssna på den längst ner på sidan. Foto: Privat.

Idag klockan 15 var det världspremiär för låten ”En enda stor familj” som tillkom under Cityidrotts sommarkollo i Skånes Fagerhult för en dryg vecka sedan. Låten är gjord i samarbete mellan alla kollodeltagare och musikern Johan Östberg, känd från bland annat det populära barnmusikprogrammet Boom shakalack.

Annons
 

Trots att vädergudarna var på lite sämre humör hindrade det inte årets kollodeltagare från att bada, paddla kanot, dansa disco, leka och tävla så att det stod härliga till. Dessutom hann man med att skapa den svängiga låten -”En enda stor familj”.
– Låten kunde vi göra tack vare ett litet extra kulturstöd från Landskrona Stad. Det såg till att Johan Östberg kunde besöka oss en heldag och skapa en kollolåt till oss på Cityidrott, berättar Daniel Glantz Persson.

Texten i låten är skapad av kollodeltagarna och ihopsatt av Johan Östberg till en färdig låttext och handlar om sommar, kollokänsla och sommarlov.

– Johan är den perfekta samarbetspartnern i detta fallet då han har både lång erfarenhet från kolloverksamhet och musik, vilket gör att det är svårt att hitta en bättre människa att skapa en kollolåt tillsammans med, säger Marcus Hansson, verksamhetsledare på Cityidrott.

– Vi har under många år pratat om att skapa en låt som betyder gemenskap och sammanfattar oss och vår verksamhet som man kan känna en stolthet över, barn som förälder. Vi är väldigt glada över att vi fick möjligheten att göra det nu tack vare kulturstödet, avslutar Daniel Glantz Persson.

En enda stor familj 
Njut av låten som Johan Östberg skapade tillsammans med Vilmer Andersson, Izabelle Johnsén, Cornelis Becker, Helin Khader, Ermin Botic, Linnea Jensen, Delsher Krit, Eva Stark, Viktor Svalenberg, Tea Svensson, Marley Lundblad, Nellie Prim, Lucas Fagerström, Bella Oltner, Loui Worsley, Alvin Karlsson, Bina Jönsson, Maria Ar-Rawi, Ella Hjalmarsson, Matilda Löwing, Minnea Wessberg och  Selma Achnachna.
För solosången svarar Johanna Kalliokulju.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser