Annons

Vägkyrka i Glumslöv

Vägkyrka är i allmänhet en kyrka som dels ligger lättillgängligt för vägresenärer, dessutom är av ett visst intresse historiskt eller arkitektoniskt, och som dessutom har utökade öppettider framför allt under sommaren. Glumslövs kyrka är en vägkyrka 27 juli-7 augusti.

Semestra på hemmaplan är sommarens uppmaning och varför då inte passa på att sätta ett kryss i kalendern för Glumslövs kyrka som vardagar 27 juli-7 augusti fungerar som vägkyrka.

Annons
 

Just nu planeras det som bäst för årets vägkyrka i Glumslöv som inte kommer att bli likt tidigare år på grund av corona-pandemin.

Klart är att det under de två veckor som vägkyrkan i Glumslöv är öppen finns en guide på plats som berättar om kyrkan. Det är även en stilla stund klockan 14.00 utom på tisdagarna då det är musik och andakt klockan 19.00.  En utställning av kyrkliga textilier kommer att visas i kyrkan. Under de två tisdagarna, 28/7 och 4/8, blir det korvgrillning klockan 17.00-19.00 (vid bra väder) och musik och andakt klockan 19.00.

Buxtehude på repertoaren
Den 28 juli kommer Hampus Söndrebo tidigare organist i församlingen att svara för musiken. Till hösten börjar han en masterutbildning i kyrkomusik med inriktning komposition vid Musikhögskolan i Malmö med Staffan Storm som huvudlärare. Vid sidan av studierna vikarierar Hampus Söndrebo som organist i S:t Staffans församling. Hans konsert bjuder på musik av Buxtehude, Bach, Nilsson och Distler. På programmet finns även ett eget stycke, skrivet 2018.

Knegar på 
Den 4 augusti sätter sig Mats Hultkvist vid orgeln. Som organist har han gett konserter i flera europeiska länder. I olika perioder har han verkat som orgellärare vid Musikhögskolan i Malmö samt bedrivit orgelforskning med inriktning på 1600-talsorglar i Skåne. Mats Hultkvist är sedan våren 2016 anställd som organist i S:t Johannes kyrka.
– Som synes så knegar vi på i coronatider även i förorten, hälsar Lennart Pettersson som onsdagen den 29 juli leder en andakt där Gustav Ellström är kantor och Ulf Bejstam spelar saxofon.

Glumslövs kyrka håller under vägkyrkoperioden öppet klockan 11.00-16.00 på vardagarna samt längre vid de omnämnda kvällsarrangemangen.

Lennart Pettersson kom med idén att varje sommar bjuda in till en vägkyrka i Glumslöv.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser