Hemliga spelningar i sommar

Pinge Persson...
Något fel på spelglädjen var det inte när Pinge Persson, Patrick Ohlson Ölander, Mikael Evertsen och Rebecca Björklund uppträdde på Fellini i onsdags.

En av de branscher som drabbats hårdast av restriktionerna i samband med corona är de som har inkomster genom att spela musik för publik. Alla större spelningar är helt inställda och många band och enskilda musiker har tomma kalendrar. Därför har kulturförvaltningen i Landskrona tagit pulsen på stadens kulturaktörer för att höra hur staden kan ge stöd. Resultatet har blivit att kommunen tillsammans med lokala kulturaktörer skapar musik- och andra kulturupplevelser på boenden, stränder och i centrum under sommaren.

Faktum är att projektet redan rullat igång. I onsdags var tanken att Pinge Persson, Micke Evertsen och Rebecca Björklund skulle uppträda på Restaurang Fellini.
– Det märks att suget efter att få spela är stort. Förutom Pinge, Micke och Rebecca så anslöt fler musiker upp i samband med spelningen. Det var hur kul som helst, säger Niclas Lundblad, projektledare på kulturförvaltningen i Landskrona stad.

Under juli och augusti blir det alltså en hel del hemliga nedslag på befintliga scener i staden. Vilka som kommer att spela och exakt var och när, är och förblir en hemlighet.
– Det låter ju märkligt men vi vill inte att det ska bli för mycket folk. Alla regler och restriktioner gällande antalet gäster med mera måste hållas. Därför kommer musiker och andra kulturutövare att dyka upp lite varstans, förklarar Niclas Lundblad.

Grundtanken är att stötta lokala kulturaktörer och samtidigt ge upplevelser till stadens medborgare. Det kommer att bli konserter som riktar sig enbart till boende på äldreboenden och LSS-hem, men även workshop för barn. Och naturligtvis kommer gästerna på krogarna i stan att få underhållning.
– För oss musiker är detta så välkommet då vi under flera månader inte haft möjlighet att spela inför publik. Att man på detta sätt kan ordna speltillfällen till nästan 40 musiker ser jag som unikt och jag är övertygad om att det kommer att betyda mycket för Landskronas musikliv även i framtiden, säger gitarrist Patrick Ohlson Ölander.

Till arkivet