Annons

En kvartsmiljon i publikintäkter trots tomma läktare

Håkan Nyström är Landskrona BoIS kanslist och därmed så lyckligt lottad att han kan se matcherna på plats på IP.
– Jag hoppas verkligen att restriktionerna kan lätta framåt hösten så att det åter kan bli publik på matcherna. Det hör fotbollen till.

Nära nog en kvartsmiljon kronor har Landskrona BoIS dragit in i publikintäkter på årets sex hemma- och bortamatcher. Det är minst sagt imponerande med tanke på att det inte tillåtits någon publik på matcherna.
–  Det är naturligtvis helt fantastiskt och knappast något vi budgeterat för, säger Håkan Nyström, kanslist och ekonomiansvarig i föreningen.

Annons
 

BoIS har siktet inställt på serieseger i Ettan Södra.  Laget må gå tuffa matcher på planen men frågan är om det inte är Håkan Nyström, kanslist i klubben och den smått legendariske Christer Torplings efterträdare, som har den besvärligaste matchen att ta – den mot ekonomin.
– Även om kampanjen #publikrekord har gått över förväntan bra så ligger nettot av minskade intäkter och lägre kostnader på minus 900 000 kr, säger han.

Coronakrisen slår hårt mot idrotten och Håkan Nyström är ödmjuk inför att den även drabbar stadens andra föreningar och att kommunen därför måste ”ta hänsyn till alla”.
–  Styrelsen har en bra dialog med kommunen och bland annat pratar man om planhyran, säger han.

Det ekonomiska läget i stadens elitklubb är dock i det närmaste under kontroll.
–  Det är ansträngt men utifrån situationen ser det skapligt ut.  Trots krisen har vi lyckats dra igång ett flicklag som vi kommer få se spela seriefotboll i höst. Dessutom hoppas jag vi får en fortsättning på nattfotbollen. Ett projekt som förbundet räknat lite på och samhällsnyttan ligger runt fyra miljoner kronor, säger Håkan Nyström och passningen ligger liksom på foten till stadens politiker.
– Sen har BoIS har otroliga supporters och sponsorer. Det ger inte bara tillskott till ekonomin utan också massor av energi till oss som jobbar för klubben. 

Imorgon lördag klockan 15 spelar BoIS borta mot Motala och den ekonomiansvarige hoppas naturligtvis på att ett nytt publikrekord slås.
–  Man swishar 25 kronor per biljett till 123 2200 152 som man vill stötta oss med. På så sätt skapas en fiktiv person i vår publikbarometer på BoIS hemsida. Vi jämför med publiksiffran vi hade vid våra hemmamatcher mot respektive lag ifjol. Så imorgon ska vi slå 1708, hoppas Håkan Nyström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser