Annons

Lättlagad sommarfrestelse

Här har Poul W Lorenzen satt fram grunderna till sin Sommar Frestelse.

Idag bjuder Poul W Lorenzen på ännu en lättlagad och god rätt. 
– Det är en riktig sommarfrestelse med ägghalvor toppad med stark senap. Det är en snabb och lättlagad variant på Janssons frestelse fast med skinka i istället för ansjovis och purjolök istället för lök, säger den välbekante kocken och bjuder oss på receptet.

Annons
 

Sommarens Frestelse med ägghalvor och stark senap
Strimla och skölj noga 1 purjolök, låt den koka mjuk i 2 msk smör, 2 hönsbuljong tärningar och 2 dl vatten.
När purjolöken är mjuk tillsätt 3 dl vispgrädde när det kokar tillsätt 2 strimlade bakpotatis rör hela tiden tills att nästan all vätskan har kokt in i den strimlade potatisen. Ta sedan bort grytan från värmen krydda med peppar och eventuellt lite salt.  Rör ner 200 gram strimlad skinka eller kassler och 150 gram riven ost efter egen smak och tycke. Blanda noga och lägg i en smörad ugnsfast form pressa allt platt och toppa med panko eller skorpmjöl. Ställ in i en 250 grader varm ugn skruva ner värmen direkt till 200 grade. Baka i 30-35 minuter. Känn så potatisen är mjuk, låt vila i 15 minuter innan sommarfrestelsen serveras med ägghalvor toppade med stark senap. Om du vill ha vegetarisk variant byter man ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong och skinkan mot tex frysta ärter, majs och paprika eller harricote vertes eller kanske kidneybönor.
Lycka till med er sommarfrestelse. Detta recept räcker till 6 personer.

Glöm nu inte att titta på Poul W Lorenzens egenkomponerade film om hur denna frestelse tillagas!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser