Annons

Kvinna bedragen på 16 000 kronor

En 44-årig kvinna har utsatts för ett klassiskt bedrägeri. En person som påstått sig vara en amerikansk soldat stationerad i Syrien lyckades få kvinnan att överföra 16 000 kronor till ett konto. Efter betalningen har hon inte hört av mannen.

Annons
 

Det var den 29 juni och den 1 juli som kvinnan lurades att sätta in pengar till mannen som påstod att han behövde pengarna för att kunna ta sig från Syrien.
– Detta är ett klassiskt bedrägeri. Man bör alltså inte föra över pengar till personer som han inte helt säkert vet vem dom är. Gör man det så är risken stor att man blir lurad. Tidigare påstod bedragarna att de var arbetare på oljeplattformar men nu säger dom oftast att de är soldater som ska resa hem, säger Richard Glantz på polisens pressinformation.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser