Bjarne Andersson flyttar efter branden

Bjarne Andersen tvingas flytta från sin lägenhet på sjunde våningen efter söndagens vindsbrand på Silvergården.
Bjarne Andersen tvingas flytta från sin lägenhet på sjunde våningen efter söndagens vindsbrand på Silvergården.

Bjarne Andersen, 76-år, bor tillsammans med sin fru Eva på Hotel Öresund efter att deras lägenhet brandskadats i storbranden på Silvergården på söndagen. De bodde på översta våningen. Hur mycket som klarat sig vet inte Bjarne Andersen. Nu letar han efter nytt boende.

Allt började med att TV:n slutade fungera.
– Samtidigt som TV:n la av så luktade det lite bränt. Jag trodde att det var en säkring som gått men de var hela. Du gick jag ut i trapphuset och där luktade det mer bränt. Jag tog då hissen ner och möttes av brandbilar, säger Bjarne Andersen.
– Jag tog hissen upp direkt och tog med mig frun och mobiltelefonen ut igen och sedan dess har jag inte varit där.

Paret har bott på Hotel Öresund över natten. Hur länge de får stanna där vet inte Bjarne Andersen.
– Vi ska få information klockan 13 idag. Då kommer dom från försäkringsbolagen.

Han tror dock inte att det kommer att vara beboeligt den närmaste tiden. Därför håller han redan på att söka ny bostad.
– Jag pratade med en granne som bor på femte våning och han hade fått gå in i sin lägenhet och hämta tillhörigheter. Och han sa att det såg ok ut. Men hur det ser ut i vår lägenhet längst upp vet jag inte. Det lär jag få reda på i eftermiddag, säger 76-åringen och menar på att han inte kommer att flytta tillbaka oavsett vilket.
– Jag har varit på banken och frågat om hur mycket jag kan få loss till en bostadsrätt. Det är ju inte så lätt att få tag på någon hyresrätt idag. Det kommer att bli ett tufft jobb för kommunen, avslutar  Bjarne Andersen.

Bjarne Andersen vet ännu inte hur skadad hans lägenhet är på översta våningen i den brandhärjade fastigheten. Efter 45 år på Silvergården blir det nu att söka efter en ny lägenhet i bostadsbristens Landskrona.

Läs mer: 

Till arkivet