Annons

Fiaskotapp av BoIS

En bedrövad Billy Magnusson efter matchen mot Lunds BK.

Söndag. Jävla söndag.
BoIS tränare Billy Magnusson kunde hålla sig för skratt när domare Mohammadreza Faghani blåste av dagens Skånederby mot Lunds BK. Inte för att rättsskiparen hade en av sina sämre dagar på jobb utan för att hans eget manskap klappat igenom totalt. Detta under matchens sista tolv minuter. Då tappar BoIS en kassaskåpssäker 4-1-ledning till slutresultatet 4-4.

Annons
 

På presskonferensen efter matchen var Billy Magnusson nöjd med hur hans manskap hanterade matchens första 70 minuter. När han sen skulle redogöra för avslutningen var det nära att det brast för honom.
– Går man ut och säger att man ska vinna serien – att det är vår målsättning – då kan man inte bete sig så här, sa han och skakade uppgivet på huvudet.
– Jag får ta mitt ansvar men dom får också ta sitt. Det är slutlekt nu, dundrade tränaren och det gick inte att ta miste på hur förbannad han var på att laget helt klappat ihop under den avslutande kvarten.

Åtta insläppta på IP på två matcher
I senaste hemmamatchen mot Värnamo hade BoIS en liknande dipp. Då gick gästerna gick 1-1 till 1-4 inom loppet av en sjuminutersperiod. BoIS har därmed åtta insläppta på det två senaste matcherna och vi gitter inte ens kolla upp när det såg så illa ut senast.
– Mot Värnamo säger jag inget om men idag var det inte okej. Mindre snack mer fotboll, sa Billy Magnusson och hängde rejält med huvudet.

På plan var det stundtals frustrerat och domaren ska i ärlighetens namn sägas bidrog till detta.
– Han blandade friskt åt båda hållen, konstaterade Lunds tränare Anders Grimberg men medgav samtidigt att hans killars karaktär och löpvilja bidrog till att det oavgjorda resultatet kändes som en seger.

Bäst på plan i första halvlek och i allsvansk klass var Patrick Nwadike som också svarade för BoIS snyggaste mål när han i 40.e matchminuten bryter ett uppspel och tar sig in i straffområdet och elegant placerar in bollen i bortre burgaveln. 3-1 och BoIS var just då klassen bättre än Lund.

Innan dess hade Linus Olsson ökat på sin skytteligaledning med två mål och efter en hörna i 68 minuten dundrade BoIS mittback Viktor Wihlstrand  in bollen i mål från nära håll. Då såg BoIS sannerligen ut som ett vinnande topplag som skulle bli svårslagna i år.

Det som hände sen har laget en knapp vecka på sig att analysera, bryta ihop och kom igen från. Kommande lördag väntar bortamatch mot Motala och sen följer ytterligare två matcher inom loppet av en vecka. Ska det åter snackas om serieseger så är det sju-nio poäng som gäller på de kommande tre matcherna. 

Bilder från matchen. Foto. Nisse Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser