Annons

Statsbidrag till all-aktivitetshus

Hela ideella har fått beviljat ett statsbidrag av Delmos (Delegationen mot segregation) på drygt två miljoner, för att starta ett aktivitetshus i Landskrona.

Paraplyorganisationen Hela ideella har beviljats 2,09 miljoner i statsbidrag från Delegationen mot segregation, Delmos Medlen ska användas för att under 2020 till 2021 starta upp all-aktivitetshus i
Landskrona.
– Det känns väldigt roligt att Hela ideella får stöd att utveckla all-aktivitetshus för och med föreningar i Landskrona; det är en dröm vi haft sedan Hela Landskrona startade 2017, säger organisationens ordförande Helena Rasmusson, som representerar Hyresgästföreningen.

Annons
 

Tanken är att all-aktivitetshuset ska ha öppet för alla och bidra till utvecklingen av Landskrona.
– Landskrona är en stad med enorm potential och vi är glada att få vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling av staden. Civilsamhället får en allt viktigare roll i människors liv. Dynamiska all-aktivitetshus där invånare i alla åldrar kan mötas för att träffas över en fika, ha viktiga samtal och medverka i roliga aktiviteter är viktigt för att skapa en hållbar stad som bidrar till en bra samhällsutveckling, tillägger Helena Rasmusson.

Statsbidraget ger Hela ideella möjlighet att starta upp all-aktivitetshus med verksamhet hela året för alla åldrar och målgrupper, genomföra efterfrågade utbildningar till föreningar, etablera och hålla medborgardialoger i viktiga frågor som rör staden – och mycket mer.
– Det är fantastiskt att Hela ideella också får stöd från Delmos,  säger Sebastian Sanchez Riveros, utvecklare i Landskrona stad.
– Det visar att segregation löser man tillsammans. Landskronas civilsamhälle är en självklar samverkanspart för att anta de samhällsutmaningar vi har för att nå de höga mål som finns inom Landskrona stad. Vi har samarbetat med Hela ideella de senaste åren och ser fram emot att stärka samarbetet genom statsbidraget så att Hela ideella blir en viktig aktör att räkna med i Landskrona även i framtiden.

Hela ideella är en idéburen och oberoende paraplyorganisation som verkar i Landskrona. Föreningen har varit aktivt som nätverk och har arrangerat HELA veckan i Landskrona sedan 2017. Hela ideella bildades i
februari 2019 samtidigt som ett avtal om samverkan tecknades med Landskrona stad. Hela ideellas medlemmar är idag ett fyrtiotal föreningar och organisationer i Landskrona. Läs mer på helaideella.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser