Annons

Lättlagad lax med farbror Poul

Ingen lök på laxen däremot kantarellost och rökta räckor när Poul W Lorenzen bjuder på en lättlagad måltid.

Nu när det inte ser ut att bli grillväder i helgen bad vi rekorderlige kocken Poul W Lorenzen bjuda oss på en lättlagat laxrätt.

Annons
 

Farbror Poul svepte ihop en ugnsbakad laxfjärilsfilé med färskost. Det tog inte många minuter utöver de nio han hade den i ugnen. Tillagat med en hand och mobilkameran i den andre. Många är det som via Facebook följt Poul W Lorenzens matlagningskonster under pandemin. Maträtter han sedan med varm hand bjudit sin ömma moder Else på.
– Tiderna är som de är och de gäller att ställa upp för de som behöver det. Kan jag dessutom sprida lite glädje med mina mattips så gör jag gärna det, säger sjömanskocken som nu lagar mat på land. 

– Håll tillgodo och smaklig måltid, säger Poul W Lorenzen och hoppas att klippet ska fresta.

Gör så här:
En laxfilé portionsbit med en skuren ficka kryddas med salt och peppar därefter toppa med valfri färskost samt lite riven ost. Bakas i ugn  i 250 grader tillsammans med grön rå sparris, tomater och nypotatis som är delad på mitten och förkokt 8-10 minuter. Grönsakerna vänds med olja och kryddas med salt, peppar och italiensk salladskrydda. Allting bakas i den förvärmda ugnen i 8-10 minuter.

Else Lorenzen låter sig väl smaka av sonens snabblagade laxrätt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser