Annons

Toppresultat av LS i riksmästerskap

Landskrona simsällskap visade ypperlig form vid riksmästerskapet i simning. I de erkänt snabba banorna på Citadellbadet sattes flera personbästa.  

Landskrona Simsällskap gjorde ett fenomenalt riksmästerskap i simningen den gångna helgen. 

Annons
 

Emil Hassling tog två individuella titlar med klubbrekord på 50 bröstsim och 200 medley. Han var dessutom under EM-kvaltiden på 200 medley, som vi berättade om redan i måndags
–  Emil blev också tvåa på 100 bröstsim med fina 1.03,81, berättar simklubbens elittränare David Söderstjerna.

Oskar Hoff vann två rikstitlar På 50 och 100 fjärilsim på fina klubbrekord- och personbästatider.
– Tiden på 50 fjäril (24,09) var endast en halv sekund över Lars Frölanders svenska rekord på distansen, säger David Söderstjerna.

Lucas Lindblom vann 200 bröstsim på 2.23,47. Tvåa i tävlingen blev den nordiska rekordhållaren på distansen, Erik Persson från Kungsbacka. 

Hampus Svensson blev tvåa på 50 ryggsim på fina personbästatiden 27,63. 

Läs mer: Rekordslakt på Citadellbadet

Fakta om Riksmästerskapen i simning
Under fyra dagar så har det simmats Riksmästerskapen i simning. Simning runt hela landet med massor av arrangörer. Grundregeln i Riksmästerskapen var att kunna genomföra simtävlingar helt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Mestadels har simtävlingarna skett på fyra banor istället för normalt sex till åtta banor och sedan har man slussat simmare in och ut i simhallarna för att uppnå kraven som ställdes.
Riksmästerskapen har fungerat som ersättare för dels de inställda SM och JSM-tävlingarna men också för Sum-Sim, Svenska Ungdomsmästerskapen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser