Annons

Fängelse efter dråpförsök och misshandel

Två unga landskronabor har dömts till fängelse. De båda hamnade i ett bråk den 13 april, ett bråk som urartade och slutade med en allvarlig knivskärning. De båda döms till två år och sex månader respektive nio månaders fängelse.

Annons
 

Det är en rörig historia som tingsrätten i Lund har försökt reda ut. Klart är att en 23-årig Landskronabo tillsammans med en okänd person misshandlat en 18-åring på Dammhagskolans skolgård den 13 april. De ska enligt målsäganden ha sparkat och slagit 18-åringen i huvudet och på kroppen när han såväl stått upp och legat på marken.

Efter denna händelse ska enligt åklagaren den misshandlade 18-åringen knivskurit 23-åringen och åsamkat honom smärta, sårskador, brott på två revben, blod och luft i höger lungsäck, skada på tunntarmen, blod i bukhålan, blåmärken och hudrispor.  Några av skadorna har varit livshotande.

Det har varit många involverade i händelsen, såväl yngre syskon som föräldrar. Dessutom har ett flertal barn som befann sig på den aktuella skolgården blivit vittne till händelsen.

18-åringen, som tidigare är ostraffad, dömdes till 2,5 års fängelse för försök till dråp. 23-åringen förekommer under 16 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts till fängelse. Han fick nio månader i fängelse.

18-åringen ska också betala 83 000 kronor i skadestånd till 23-åringen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser