Maximillian mästare i plogging

Maximillian Ramberg visar stolt upp sitt pris för bästa plogging på tisdagen.
Maximillian Ramberg visar stolt upp sitt pris för bästa plogging på tisdagen.

Plogging innebär att man kombinerar motion med att plocka skräp och på tisdagen arrangerade Cityidrott en tävling som gick ut på att barn skulle samla ihop så mycket skräp som möjligt under 45-minuters tid. Vid 13-tiden utsågs en segrare på Rådhustorget.

Alla deltagare fick soppåsar och handskar samt uppgiften att plocka så mycket markliggande skräp som möjligt. Vinnare blev Maximillian Ramberg, tätt följd av Alexander Axén, Tea Svensson och Wilma Johansson.
– Jag plockade där borta, säger Maximillian Ramberg och pekar bort mot gågatan samtidigt som han visar upp sitt pris, en solstol.

Från arrangörshåll var man nöjda.
– Sammanlagt plockades hela tre kilo skräp ihop från Landskronas gator under 45 minuters tid. Det tycker vi är bra, säger Marcus Hansson på Cityidrott och passar på att informera om nästa plogging.
– Nästa chans att vara med är tisdagen den 21 juli klockan 12:00 på Rådhustorget. Anmälan sker som vanligt till info@cityidrott.se, avslutar Marcus Hansson.

Jonny Karlsson på Cityidrott väger det skräp som Alexander Axén plockat under 45 minuter. Samlandet gav Alexander en ryggsäck med diverse nyttigheter i.
Till arkivet